FK Pardubice
A tým

PREVIEW | Radoslav Kováč: „V Teplicích musíme bodovat!“

Pardubáci odjedou v sobotu k poslednímu ligovému utkání před reprezentační přestávkou na sever Čech. Od 15:00 hodin se utkají s FK Teplice. O zápase, na který klub FK Pardubice ve spolupráci s fanklubem Pardubická 12 pořádá výjezd, hovořil hlavní trenérem pardubického celku Radoslav Kováč v našem předzápasovém preview.

Pardubičtí hráči si spravili chuť v poháru. Ve středu zvítězili v Mostě a postoupili do dalšího kola MOL Cupu. Trenér Radoslav Kováč doufá, že právě tato výhra nakopne jeho svěřence do dalších zápasů: „Věřím, že nám výhra v Mostě pomůže do dalších utkání. Byl to sice duel s třetiligovým týmem, ale pořád se výhra s nulou vzadu počítá. Pohárové zápasy bývají specifické a hrozně těžké. Pozitivní je také to, že jsme vstřelili tři góly. Každá výhra je pro náš mladý tým dobrá.“

Teplicím se v úvodu ligové sezóny poměrně daří. Na domácí půdě hráči okolo trenéra Frťaly obrali o body třeba pražskou Spartu nebo plzeňskou Viktorku, kterou dokonce porazili. „V domácím prostředí jsou Teplice silné. Nečeká nás nic lehkého. Mají dobrou organizaci. Jejich hráči se potkali na úvod sezóny s formou. Věřím ale, že na to budeme dobře připraveni. Musíme hlavně zlepšit produktivitu,“ říká pardubický kouč.

Pro Pardubice to bude znovu důležitý zápas. Proto klub ve spolupráci s fanklubem Pardubická 12 pořádá na sever Čech výjezd. Hlavní trenér našeho celku slibuje, že jeho tým udělá vše pro to, aby v Teplicích bodoval. „V Teplicích budeme chtít odehrát velmi kvalitní utkání. Je to poslední zápas před reprezentační pauzou, proto nechceme, aby se ty nůžky v ligové tabulce ještě více rozevřely. Nechceme panikařit, ale potřebujeme urvat body při venkovních zápasech, protože jsme jich doma už dost ztratili,“ dodává Kováč.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: Matyáš Novák

Sdílet článek